torstai 23. tammikuuta 2014

Moskovan parhaat shoppailupaikat

Jossain kohtaa tuli pyyntö postauksesta, jossa esittelen Moskovan parhaat shoppailupaikat, joten tässä se nyt vihdoin tulee. Nämä tietenkin on vaan mun omia henkilökohtasia mielipiteitä, enkä oo käynyt läheskään jokaisessa ostoskeskuksessa mitä on, sillä niitä löytyy aivan tajuttoman paljon. 

Oхотный ряд (ohotnyj rjad)


Sijaitsee Kremlin lähellä ja täällä olen eniten käynyt shoppaamassa.
+ Melko selkeä
+ Kohtuuhintaisia liikkeitä melko monia
+ Siisti
+ Hyviä paikkoja, mistä voi ostaa pientä syömistä & kahvia, mm. Coffee House
+ Metrolla pääsee suoraan kauppakeskukseen, eli metroaseman nimi on ohotnyj rjad
+ Kun menee ulos niin voi halutessaan käydä Punaisella torilla eli hyvin keskeinen sijainti
+ Kaupat ovat auki klo 23 asti
- Ihmisiä paljon, joten myös jonojakin on

♥ Kaupat mm. Bershka, Concept Club, Kira Plastinina, Riv gosh (kosmetiikka, РИВ ГОШ) River Island, Stradivarius, Terranova ja Centro (edullisiä kenkiä). 


 

Выставочная (vystavotsnaja)


Bisneskeskus, joka sijaitsee pilvenpiirtäjien alapuolella uudella Moscow-city alueella. 
+ Erittäin avara ja moderni
+ Ihmisiä käy melko vähän, eikä jonoja ole
+ Löytyy myös edullisia liikkeitä, kuten H&M
+ Hyvät ruokailun mahdollisuudet; ylin kerros täynnä erilaisia ruokapaikkoja, avokeittiöitä ympyrässä keskellä ja pöytiä reunoilla
+ Pääsee metrolla suoraan keskukseen, kun jää samannimisellä asemalla pois
- Paljon erittäin kalliita merkkiliikkeitä
- Liiankin avaraa: käveltävää paljon ja liikaa turhaa tyhjää tilaa

♥ Kauppoja mm. Stradivarius, H&M, Justice (lapset), La Senza (alusvaatteet).





Метрополис (metropolis)

 

Iso ostoskeskus, mutta sijainti "syrjemmässä", kuitenkin metrolla pääsee. Lyhyen kävelymatkan päässä metroasemasta nimeltä Voikovskaya (Во́йковская).
+ Erittäin selkeä
+ Paljon liikkeitä
+ Siisti
- Sijainti kauempana
- Paljon kalliita merkkiliikkeitä

♥ Kauppoja mm. Bershka, Kira Plastinina, H&M, Stradivarius, Mango, Stockmann, River Island, Justice (Iapset) ja Riv gosh (kosmetiikka, РИВ ГОШ). 



Näissä kolmessa tuli eniten käytyä ja tykättyä. Lisäks kävin европейский-ostoskeskuksessa (jevropejckij), joka oli mun mielestä tosi sekava, enkä oikein tykänny. Moskovan laitamilla on myös tällasia mega mall -ostoskeskuksia, joihin ei pääse suoraan metrolla. Järkevin niihin on mennä henkilöautolla, ja perheen kanssa näistä yhdessä kävimmekin. Näiden yhteydessä on myös IKEA, sisäluistinrata sekä elokuvateatteri. Kauppoja löytyy paljon erilaisia ja myös edullisempia liikkeitä. Nämä ostospaikkoina mahtavia, ainakin se missä ite kerran kävin, mutta sijainti huono ellei ole autoa tai ei osaa käyttää julkista liikennettä hyvin. 


Turistikrääsä voi ostaa Arbat-kävelykadulta. Kannattaa vähän vertailla liikkeiden hintoja, mutta edullisimmat löytyvät ainakin omien havaintojen mukaan kadun loppupäästä (riippuen tietty mistä suunnasta tulee, mutta jos jää Arbatskaja-metroasemalla).


Iloisia shoppailuhetkiä Moskovassa! ☺

5 kommenttia:

  1. aaeevan ihana tää sun blogi. oon nyt jonkun aikaa seuraillut. itse tunnen todella lämpimästi itänaapuria kohtaa ja toivon että itsekkin pääsisi joskus venäjälle =) lähen kuitenkin sveitsiin aupparoimaan ensin, ja katsotaan sitten minne elämä vie ~
    http://nextstop-tomorrow.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) On kyllä erittäin mielenkiintonen maa, koko ajan tapahtuu :D joo, sitä ei koskaan tiiä minne päätyy!

      Poista
  2. Aivan mahtavia kuvia! olen kanssa seuraillut blogiasi ja kyllä Moskovasta saa erittäin hienostuneen kuvan kokonaisuudessa, täytyy itsekkin joskus elämän varrella käydä siellä. Pietarissa olen risteillen viisumivapaasti käynyt kolmesti ja hieno kaupunki sekin on! KHL peli tosin on vielä jäänyt tsekkaamatta, mutta eiköhän sekin joskus onnistu. Oletko muuten koskaan ajatellut Venäjän kielen tulkin töitä? Teillä olisi jo pientä pohjaa, kun olet au pairina ollut Venäjällä. Niistä on huutava pula ja Suomalaiset yritykset investoivat Venäjälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On todella kiva paikka, ei yhtään niin paha kuin usein annetaan ymmärtää. Pietarissa en oo itse vielä päässyt käymään, mutta tarkoitus olisi kyllä mennä kaveria sinne moikkaamaan. Harmi nyt kun en päässytkään suunnitelmien mukaan joulun jälkeen Moskovaan takaisin, olisin kyllä mennyt KHL:ää katsomaan! On käynyt mielessä, mutta ainakin tällä hetkellä lääketiede houkuttelee enemmän, mutta saa nähdä minne elämä vie... :)

      Poista
  3. Moi! Muutama vuotta ehkä myöhässä tän kommentin kanssa mutta miten hait Venäjälle au pairiksi? Jotenki kauhean vaikeaa löytää jotain sivustoa jonka kautta pääsisi täyttämään lomakkeen tms. Toivottavasti vastaat tähän :D

    VastaaPoista