torstai 5. joulukuuta 2013

Harrastan shoppailua

Heippa! Tämä päivä kului - ylläripylläri - shoppailun merkeissä. Vähän on lomafiilis kun ei oo koulua ja saa nukkua pitkään. Päivällä kyllä tehtiin kaikki tehtävät ja läksyt, joita nyt on tullu kun L ei oo ollut koulussa. Luin myös Kaunotar ja hirviö -sadun ja muuten puuhattiin L:n kanssa.

Kuuden aikoihin lähdin kohti metroasema universitetiä. Ystäväni J ja täällä muutaman viikon oleileva opettajaharjoittelija M Suomesta olivat jo siinä vaiheessa matkalla Metropolikseen, jonne sitten menin perässä. 

Vähän jännitti metromatkalla kun yhtäkkiä metro oli pysähdyksissä pitkän aikaa ja tuli kuulutus. Ilmeisesti ongelma oli vain ovissa, sillä niiden avauduttua ja sulkeuduttua uudelleen lähti metro jälleen liikkeelle. Jotain häikkää siinä silti oli, ainakin kuului niin epämääräistä meteliä. Venäläiset suhtautuvat tällaisiin tilanteisiin ihan neutraalisti kuin ei mitään tapahtuisikaan.

Metro oli aivan täynnä ja siellä oltiin melko läheisissä tunnelmissa. Oli kuuma, eikä asiaa todellakaan parantanut niskaan hönkivä mies tai edessä kiinni oleva rouva. Suomalaista saattaisi tietysti ahdistaa tällainen toisissa kiinniolo kun on totuttu pitämään muihin selvä hajurako. Mua ei oikeastaan kauheesti häiritse toi läheisyys tuntemattomiin, mutta välillä tulee sellanen tyhmä olo, että "mitäköhän toi nyt ajattelee kun oon sen perseessä kiinni", kunnes tajuaa että niinhän kaikki muutkin. On myös huvittavaa kun täällä on tapana lukea lehtiä tai kirjoja melkein missä vaan, joten tuolla täpötäydessä metrossakin näkee monella kirjan toisessa kädessä kun toisella pitää kiinni. Ei mulle tulis mieleenkään siellä kaivaa kirjaa esiin kun lähinnä yritän olla tallomatta muita ja varon etten pysäkeillä lentele minne sattuu. Täällä siihen ollaan vaan niin totuttu ja lukemisen ostaminen on helppoa, sillä joka puolella on kirjoja ja lehtiä myyviä kioskeja sekä automaatteja. 


Päästyäni Metropolikselle oli aivan pakko jäädä ihaileen jälleen jouluvalojen loistetta. Ne on täällä vaan jotain niin uskomatonta. Hetken kuvailtuani pääsin sisäänkin asti ja löysin J:n ja M:n Cinnabonista, josta itekin ostin cappuccinon. M ei jaksanut jäädä meidän kanssa valtavaa kauppakeskusta kiertään (mies kun on), eikä kyllä moni jaksaiskaan mun ja J:n kanssa tuolla mennä. Kyllä itteekin alko jo heikottaan kun oltiin neljä tuntia siellä painettu. 

Nyt mun tärkeimmät asiat ostoslistalla on kengät ja laukku. Löysinkin tosi ihanat kengät - mustaa ja kultaa - River Islandista, mutta jätin asian vielä pohditaan sillä oli niillä hintaakin 8000 ruplaa eli noin 186 euroo... Täällä mulla on vaan noussu toi hintakynnys, että alkaa jo kuulostaan toi ihan ok hinnalta kengistä. Ei hyvä ollenkaan näillä tuloilla. Mä elän varojeni ylitse ja pahasti.


Kävi myös jälleen hieman kummallinen tapaus. Käveltiin J:n kanssa käytävällä kaikessa rauhassa kun meidän luokse tuli kaksi venäläistä nuortamiestä. Esitettiin ettei osattais venäjää sanaakaan, mutta nämäpä ei niin vaan luovuttaneet. Toinen oli äänessä ja jatkoi venäjän puhumista vaikkemme reagoineet siihen millään tavalla. Hän luuli, että vain esitetään osaamattomia. Toinen miehistä (pojista) lähinnä vain virnisteli sivussa tilanteelle, ja lopulta jättäytyikin matkasta toisen edelleen seuratessa meitä vaikka J sanoi tälle hyvin selvästi englanniksi, että lähtisi pois ja antaisi meidän shoppailla rauhassa. Mies väkisin tunki meidän keskelle ja seurasi meitä jopa Stockmanniin sisälle asti välillä hiplaten. 

Tietenkin hän sitten keksi, että ollaan lesboja kun ei oltukaan mukana sen jutuissa. J otti mut käsikynkkään ja lähdettiin vauhdilla "vessaan" miehen huudellessa peräämme englanniksi kuinka seksikkäitä ollaan ja muuta perinteistä. Aloin jo oleen varma, ettei päästä niistä millään eroon kunnes he luovuttivat kun lähdettiin Stockmannista. Myöhemmin myös toiset kaksi miestä huusivat peräämme englanniksi heit kun ensin kuulivat, että puhuttiin suomea.


Ite en ostanu tänään muuta kuin L:lle synttärilahjan, sillä hän täyttää huomenna 8 vuotta. Host-isä ja kummitäti tossa yöllä laittoivat kaikki lahjat keittiön pöydälle, minne omanikin vein. Kolmen aikaan täällä on juhlat lapsille, joita on ihan hyvän verran tulossa paikalle. Varmaan tulee aika uuvuttava päivä, mutta innolla odotan! ☺

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti